0 item(s)

You have no items in your shopping cart.

Contoh: Asam Pedas atau Damya Hanna.

Product was successfully added to your shopping cart.

Projek Seram - Cincin [PRE ORDER]

Be the first to review this product

Quick Overview

Projek Seram Cincin kali ini mengetengahkan karya tiga penulis hebat iaitu, Aida Adia, Naim Tamdjis dan Akma Saidon. Ketiga-tiga jalan cerita yang dipersembahkan oleh penulis memiliki keistimewaan yang tersendiri. Dalam Cincin Puaka Zamrud, Aida Adia memaparkan tema pewarisan cincin dalam keluarga yang mahukan ianya diwarisi. Sementara karya Naim Tamdjis bertajuk Sakti Cincin mengupas tema urban legend dengan mengetengahkan makhluk dari dunia gelap seperti vampira dan serigala jadian. Sementara Akma Saidon memfokuskan kepada unsur mistik, iaitu menggunakan 'khadam' untuk membalas dendam di atas kematian insan tersayang.
Previous

Regular Price: RM 23.00

Special Price RM 16.10

Availability: In stock

30% OFF Diskaun

* Required Fields

Regular Price: RM 23.00

Special Price RM 16.10

Previous


Details

CINCIN PUAKA ZAMRUD (AIDA ADIA)>


Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik yang menggambarkan roh bapanya seolah-olah tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyangnya disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tetapi bala pula menimpa diri serta keluarganya. Sebentuk cincin zamrud yang disimpan di dalam peti lama itu rupanya berpuaka dan sepatutnya dimusnahkan oleh arwah bapanya, namun tidak sempat kerana arwah bapanya jatuh sakit dan meninggal dunia dalam keadaan tragis.

SAKTI CINCIN (NAIM TAMDJIS)


Salim Bach berasa panik apabila dirinya diekori seorang lelaki tua yang memakai cincin batu delima. Satu hari, dia cuba untuk melarikan diri daripada dirompak dan diselamatkan oleh lelaki tua yang mempunyai kekuatan luar biasa itu. Misteri lelaki tua itu terbongkar setelah Salim Bach memperkenalkan lelaki itu kepada bapanya, Malek Bach. Rupa-rupanya lelaki tua itu adalah datuknya yang ingin mewariskan cincin yang mampu membuka hijab dunia gelap. Setelah lelaki tua yang atau dikenali sebagai Tok Aki itu pulang, sesuatu telah berlaku apabila vampira mengganas memburu mangsanya. Akibatnya, makhluk dari dunia gelap memburu Tok Aki dan keluarga Salim Bach. Terselamatkah mereka daripada diburu oleh Warewolf, Frankestein, Casper dan Freddy The Night?

KHADAM (AKMA SAIDON)


Mimpi-mimpi aneh yang diterima Wanda setelah tiga bulan meninggalkan Kampung Serindit Emas sering kali mengganggu tidurnya. Semenjak dia didatangi mimpi-mimpi tersebut, hidupnya dirasakan tidak tenteram. Dia sering kali merasakan ada sesuatu yang sentiasa mengekorinya. Pertemuan antara Wanda dan Seirra merungkaikan segala-galanya. Mampukan Wanda melepaskan diri daripada gangguan mimpi-mimpi aneh itu? Mampukah Seirra membantu Wanda daripada terus diganggu? Tanpa sedar, ada dendam yang bersimpul di hati. Ada mata-mata ghaib yang sentiasa memerhati!


Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

  1. Be the first to review this product

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Novel ini merupakan inspirasi dari Portal Ilham. Baca dan berikan komen anda di sini.
Dapatkan Promosi Terkini

Jom jenguk kami!
Kumpulan Media Karangkraf, 

Lot 1, Jalan Renggam 15/5,
Off Persiaran Selangor,
Seksyen 15, 40200 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

03-5101 7480

[email protected]

WhatsApp Kami!

Tiada perbankan online? Jangan risau! Whatsapp kami untuk pembelian secara mudah!

Isnin - Jumaat

9.00pg - 5.00ptg

019-229 7227

Copyright Kumpulan Media Karangkraf. All Right Reserved.