OK
Sorry! no images available for this colour!
Sorry, you must select the options in order to add to cart.
This item has been saved to your wishlist.

Projek Seram - Cincin


View My Wishlist Continue Shopping
Size GuideItem added to your bag.

Projek Seram - Cincin

RM 19.55 RM 23.00


Checkout  Continue Shopping

Continue Shopping

Be our VIP for more discounts

FREE DELIVERY for order RM150 and above!

Pickup option is available at our store

Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin&w=300&zc=1
Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin
Projek Seram - Cincin
15 % OFF
Projek seram - cincin
Ref No 978-967-498-027-6

No reviews

RM 19.55 RM 23.00

You saved RM 3.45 MYR (15 %)
Shipping calculated at checkout.
Oopss, sold out!
Notify Me
Buy this item you earn 19.55 points
STORE AVAILABILITY

CINCIN PUAKA ZAMRUD (AIDA ADIA)

Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik yang menggambarkan roh bapanya seolah-olah tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyangnya disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tetapi bala pula menimpa diri serta keluarganya. Sebentuk cincin zamrud yang disimpan di dalam peti lama itu rupanya berpuaka dan sepatutnya dimusnahkan oleh arwah bapanya, namun tidak sempat kerana arwah bapanya jatuh sakit dan meninggal dunia dalam keadaan tragis.

SAKTI CINCIN (NAIM TAMDJIS)

Salim Bach berasa panik apabila dirinya diekori seorang lelaki tua yang memakai cincin batu delima. Satu hari, dia cuba untuk melarikan diri daripada dirompak dan diselamatkan oleh lelaki tua yang mempunyai kekuatan luar biasa itu. Misteri lelaki tua itu terbongkar setelah Salim Bach memperkenalkan lelaki itu kepada bapanya, Malek Bach. Rupa-rupanya lelaki tua itu adalah datuknya yang ingin mewariskan cincin yang mampu membuka hijab dunia gelap. Setelah lelaki tua yang atau dikenali sebagai Tok Aki itu pulang, sesuatu telah berlaku apabila vampira mengganas memburu mangsanya. Akibatnya, makhluk dari dunia gelap memburu Tok Aki dan keluarga Salim Bach. Terselamatkah mereka daripada diburu oleh Warewolf, Frankestein, Casper dan Freddy The Night?

KHADAM (AKMA SAIDON)

Mimpi-mimpi aneh yang diterima Wanda setelah tiga bulan meninggalkan Kampung Serindit Emas sering kali mengganggu tidurnya. Semenjak dia didatangi mimpi-mimpi tersebut, hidupnya dirasakan tidak tenteram. Dia sering kali merasakan ada sesuatu yang sentiasa mengekorinya. Pertemuan antara Wanda dan Seirra merungkaikan segala-galanya. Mampukan Wanda melepaskan diri daripada gangguan mimpi-mimpi aneh itu? Mampukah Seirra membantu Wanda daripada terus diganggu? Tanpa sedar, ada dendam yang bersimpul di hati. Ada mata-mata ghaib yang sentiasa memerhati!

  • More Info

    Projek Seram Cincin kali ini mengetengahkan karya tiga penulis hebat iaitu, Aida Adia, Naim Tamdjis dan Akma Saidon. Ketiga-tiga jalan cerita yang dipersembahkan oleh penulis memiliki keistimewaan yang tersendiri. Dalam Cincin Puaka Zamrud, Aida Adia memaparkan tema pewarisan cincin dalam keluarga yang mahukan ianya diwarisi. Sementara karya Naim Tamdjis bertajuk Sakti Cincin mengupas tema urban legend dengan mengetengahkan makhluk dari dunia gelap seperti vampira dan serigala jadian. Sementara Akma Saidon memfokuskan kepada unsur mistik, iaitu menggunakan 'khadam' untuk membalas dendam di atas kematian insan tersayang. ISBN: 978-967-498-027-6

KUMPULAN MEDIA KARANGKRAF SDN. BHD.  200001027856 (0530463V)
Product Detail
PublisherBuku Prima
Weight0.51
Free Delivery

For order above RM150 (Peninsular Malaysia only)

Worldwide Shipping

Order with us with reasonable postage charge

VIP Card

Be our VIP member to get 20% off

You May Also Like
Checkout these products, you may like it too.
What our customers said
There are currently no product reviews.