Nota My #QURANTIME Juzuk 19

Sejajar dengan tujuan program My#QuranTime yang disiarkan di TV ALHIJRAH iaitu mahu menjadi platform solidariti ummah mempelajari asas bacaan al-Quran, Tadabbur dan Tazakkur, maka lahirlah naskhah lengkap: NOTA MY #QURANTIME sebagai panduan lengkap buat mereka yang cintakan al-Quran.

In stock
SKU
978-967-86-1018-6
RM 30.00
  • Buy 20 for RM 27.00 each and save 10%
  • Buy 100 for RM 25.50 each and save 15%

NOTA MY #QURANTIME Juzuk ke-19 Menceritakan semula kisah Nabi Musa a.s bersama Firaun, Nabi Nuh a.s bersama kaumnya, juga tentang penduduk Madyan yang ingkar. Namun, segala penceritaan adalah secara ringkas kerana pada juzuk terdahulu telah diceritakan secara keseluruhan.

Juzuk ini juga membawakan kisah tentang bagaimana Nabi Sulaiman a.s akhirnya berjaya memujuk Ratu Balqis untuk memeluk Islam. Kisah kedua-dua tokoh ini sangat menarik untuk ditadabbur kerana terdapat banyak pengajaran daripadanya.

More Information
Publisher Karya Bestari
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

No Related Posts

Free Shipping

Free Shipping

For order above RM150
(Peninsular Malaysia only)

Worldwide Shipping

Worldwide Shipping

Order with us with reasonable postage charge

VIP Card

VIP Card

Be our VIP member to get 20% off