NewSale

Kombo Sunnah & Hadis (Dr. Rozaimi & Dr. Kamilin)

Dapatkan kombo buku "Super Bestseller Sunnah & Hadis" oleh dua Penulis Hebat dan Terkenal Tanah Air iaitu buku Q & A Solat Mudah Lagi Sunnah oleh Dr. Rozaimi Romle & buku Ada Apa dengan Kuliah Hadis oleh Dr. Kamilin Jamilin.

 

Kombo ini termasuk dengan penghantaran ke Semenanjung Malaysia!

1- Q & A Solat Mudfah Lagi Sunnah - Dr. Rozaimi Ramle

Solat merupakan rukun Islam kedua yang wajib ditunaikan setelah mengucap dua kalimah syahadah. Perintah mendirikan solat lima waktu ini bermula sejak berlakunya satu peristiwa besar yang dilalui oleh baginda Rasulullah sallallah alaih wasallam iaitu Israk dan Mikraj.

Naskhah ini merupakan himpunan soalan mengenai perihal solat yang banyak ditanya dan mengelirukan masyarakat. Kebanyakan persoalan dijawab dengan mengambil semua pendapat daripada empat mazhab sama ada Syafie, Hanafi , Maliki dan Hanbali yang mana dirasakan lebih dekat dengan hadis-hadis sahih mengikut kemampuan dan kajian sedia ada.

2- Ada Apa Dengan Kuliah Hadis - Dr. Kamilin Jamilin

Ilmu hadis ialah kunci kepada segala ilmu-ilmu Islam yang lain. Ia membuatkan para penuntutnya lebih mengenali kekasih Allah dan nilai-nilai agama secara lebih dekat.

Naskhah ini merupakan perjalanan hidup penulis sebagai penuntut ilmu hadis dan beberapa sudut pandang berkaitan bidang ini.

Suatu coretan yang boleh menjadi panduan dan inspirasi buat mereka yang masih jauh daripada ilmu hadis mahupun yang ingin menghampirinya melalui pengalaman peribadi penulis sendiri.

 

*Stok adalah terhad. 

Out of stock
Only 0 left
SKU
SH-RK
Now Only RM 49.90 Regular Price RM 55.00
More Information
Publisher Karya Bestari
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account