0 item(s)

You have no items in your shopping cart.

Contoh: Asam Pedas atau Damya Hanna.

Product was successfully added to your shopping cart.

Klimaks

Be the first to review this product

Quick Overview

ISBN: 978-967-446-333-5
HALAMAN: 448
KELUARAN: MAY 2017
Previous

Regular Price: RM 28.00

Special Price RM 23.80

Availability: In stock

15% OFF Diskaun
Previous


Details

Rutin seharian Saiful Hawiz memburu di kawasan hutan berdekatan dengan rumahnya berakhir dengan tragedi apabila dia tercedera dalam pertarungan dengan dua orang penceroboh yang telah merosakkan ekosistem hutan tersebut. Di rumahnya pula, dua orang anak gadisnya yang risau apabil ayahnya tidak pulang ke rumah, mengambil tekad untuk berdepan dengan zombie dan kesejukan zaman ais pada waktu malam, berjalan kaki berkilometer meminta bantuan koloni manusia terdekat dengan rumah mereka.

Saiful Hawiz berhaya diselamatkan, tetapi salah seorang dari anak gadisnya Zurialis pula terkena gigitan zombie, sekaligus membuka peluang untuk dirinya untuk bertukar menjadi zombie. Tidak mahu perkara yang sama berlaku pada isteri berlaku pada Zurialis, Saiful Hawiz bergegas ke Koloni Bukit Bintang bersama dengan anak sulungnya Farhani dan teman lelakinya Hazrul Hiji demi meminta bantuan sahabatnya seorang saintis bernama Ahmad Naim, dengan harapan lelaki itu mempunyai penawar dan cara merawat Zurialis.

Sepertinya, TUHAN memakbulkan doa mereka. Zurialis disuntik dengan vaksin yang tidak pernah diuji oleh mana-mana manusia. Zurialis menderita sepanjang malam itu, tanpa mengetahui esoknya dia bangkit sebagai satu-satunya manusia yang berjaya sembuh dari virus yang menghancurkan tamadun manusia. Ketika itu, hampir seluruh isi rumah sedang lena membuatkan Zurialis dijangkiti rasa salah faham. Tidak mahu dirinya bertukar menjadi zombie dan menghabiskan ayahanya, kakak, saintis dan teman lelaki kakaknya, Zurialis secara senyap keluar dari rumah.

Namun, dia berjaya ditangkap oleh anak-anak buah pemerintah diktator bernama Shafrizal. Lebih-lebih lagi dia diketahui kebal dari virus dan dijadikan bahan eksperimen oleh Shafrizal untuk mengorek rahsia kekebalannya. Zurialis ditempatkan di sebuah penjara bawah tanah yang terletak di Kamunting.

Ini memaksa Saiful Hawiz bersama Farhani, Ahmad Naim dan Hazrul Hiji melakukan pengembaraan dari Koloni Bukit Bintang, meraih sebanyak mungkin bantuan yang mampu dilakukan untuk memecah-masuk penjara yang paling ketat di dunia. Sepanjang perjalanan berani mati itu, maka pelbagai dugaan menduga kumpulan ini.
Kumpulan ajaran sesat, puak kannibalisme, salji yang sejuk membeku, pemakan daging segar yang semakin terdesak untuk mendapatkan makanan adalah antara dugaan yang haru ditempuh oleh Saiful Hawiz demi kasih sayangnya pada Zurialis!

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

  1. Be the first to review this product

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Novel ini merupakan inspirasi dari Portal Ilham. Baca dan berikan komen anda di sini.
Dapatkan Promosi Terkini

Jom jenguk kami!
Kumpulan Media Karangkraf, 

Lot 1, Jalan Renggam 15/5,
Off Persiaran Selangor,
Seksyen 15, 40200 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

03-5101 7480

[email protected]

WhatsApp Kami!

Tiada perbankan online? Jangan risau! Whatsapp kami untuk pembelian secara mudah!

Isnin - Jumaat

9.00pg - 5.00ptg

019-229 7227

Copyright Kumpulan Media Karangkraf. All Right Reserved.