OK
Sorry! no images available for this colour!
Sorry, you must select the options in order to add to cart.
This item has been saved to your wishlist.

Klimaks - Helmi Effendy


View My Wishlist Continue Shopping
Size GuideItem added to your bag.

Klimaks - Helmi Effendy

RM 28.00


Checkout  Continue Shopping

Continue Shopping

Be our VIP for more discounts

FREE DELIVERY for order RM150 and above!

Pickup option is available at our store

Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy&w=300&zc=1
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - Helmi Effendy
Klimaks - helmi effendy
Ref No 978-967-446-333-5

No reviews

RM 28.00
Shipping calculated at checkout.
Buy this item you earn 28 points.
STORE AVAILABILITY
Saiful Hawiz seorang veteran perang Malaysia yang hidup ketika tamadun manusia yang telah hancur. Ketika itu juga, zaman ais melanda dan wabak menular di mana manusia menjadi pemakan daging segar. Manusia zaman itu tinggal di sebalik tembok batu yang dibina oleh rejim yang memerintah Malaysia sebelum diktator Shafrizal Azmi berkuasa.

Bukan senang untuk hidup ketika era apokalips, tambahan pula terpaksa membesarkan kedua-dua anak perempuan yang masih lagi berstatus gadis. Kehidupan aman Saiful Hawiz terganggu apabila salah seorang anak perempuannya ditangkap oleh Shafrizal Azmi dan ditempatkan di dalam sebuah penjara bawah tanah sedalam tujuh tingkat.

Saiful Hawiz yang berusia 40-an terpaksa mengembara bersama anak gadis sulungnya, seorang saintis narsisistik dan seorang anak muda yang mempunyai dendam peribadi terhadap Shafrizal Azmi meredah Malaysia yang sudah hancur demi menyelamatkan anak gadisnya!

Mampukah salji yang menggigit sehingga ke tulang atau makhluk penghaus darah manusia menghentikan tekad seorang ayah demi menyelamatkan anak gadisnya? Apakah kedalaman tujuh tingkat penjara Shafrizal mampu menggegarkan kasih sayangnya? Apakah nasib akan menyebelahi Saiful Hawiz atau nasibnya seperti kebanyakan hamba ALLAH bernama manusia ketika selepas apokalips?

“Ayah nak anak ayah rasa kehidupan sebagai seorang puteri. Tapi, keadaan dunia kita memaksa ayah untuk besarkan Farhani sebagai seorang srikandi.”-Saiful Hawiz.
  • More Info
    Rutin seharian Saiful Hawiz memburu di kawasan hutan berdekatan dengan rumahnya berakhir dengan tragedi apabila dia tercedera dalam pertarungan dengan dua orang penceroboh yang telah merosakkan ekosistem hutan tersebut. Di rumahnya pula, dua orang anak gadisnya yang risau apabil ayahnya tidak pulang ke rumah, mengambil tekad untuk berdepan dengan zombie dan kesejukan zaman ais pada waktu malam, berjalan kaki berkilometer meminta bantuan koloni manusia terdekat dengan rumah mereka. Saiful Hawiz berhaya diselamatkan, tetapi salah seorang dari anak gadisnya Zurialis pula terkena gigitan zombie, sekaligus membuka peluang untuk dirinya untuk bertukar menjadi zombie. Tidak mahu perkara yang sama berlaku pada isteri berlaku pada Zurialis, Saiful Hawiz bergegas ke Koloni Bukit Bintang bersama dengan anak sulungnya Farhani dan teman lelakinya Hazrul Hiji demi meminta bantuan sahabatnya seorang saintis bernama Ahmad Naim, dengan harapan lelaki itu mempunyai penawar dan cara merawat Zurialis. Sepertinya, TUHAN memakbulkan doa mereka. Zurialis disuntik dengan vaksin yang tidak pernah diuji oleh mana-mana manusia. Zurialis menderita sepanjang malam itu, tanpa mengetahui esoknya dia bangkit sebagai satu-satunya manusia yang berjaya sembuh dari virus yang menghancurkan tamadun manusia. Ketika itu, hampir seluruh isi rumah sedang lena membuatkan Zurialis dijangkiti rasa salah faham. Tidak mahu dirinya bertukar menjadi zombie dan menghabiskan ayahanya, kakak, saintis dan teman lelaki kakaknya, Zurialis secara senyap keluar dari rumah. Namun, dia berjaya ditangkap oleh anak-anak buah pemerintah diktator bernama Shafrizal. Lebih-lebih lagi dia diketahui kebal dari virus dan dijadikan bahan eksperimen oleh Shafrizal untuk mengorek rahsia kekebalannya. Zurialis ditempatkan di sebuah penjara bawah tanah yang terletak di Kamunting. Ini memaksa Saiful Hawiz bersama Farhani, Ahmad Naim dan Hazrul Hiji melakukan pengembaraan dari Koloni Bukit Bintang, meraih sebanyak mungkin bantuan yang mampu dilakukan untuk memecah-masuk penjara yang paling ketat di dunia. Sepanjang perjalanan berani mati itu, maka pelbagai dugaan menduga kumpulan ini. Kumpulan ajaran sesat, puak kannibalisme, salji yang sejuk membeku, pemakan daging segar yang semakin terdesak untuk mendapatkan makanan adalah antara dugaan yang haru ditempuh oleh Saiful Hawiz demi kasih sayangnya pada Zurialis!
KUMPULAN MEDIA KARANGKRAF SDN. BHD.  200001027856 (0530463V)
Product Detail
PublisherBuku Prima
Weight0.48
Free Delivery

For order above RM150 (Peninsular Malaysia only)

Worldwide Shipping

Order with us with reasonable postage charge

VIP Card

Be our VIP member to get 20% off

You May Also Like
Checkout these products, you may like it too.
What our customers said
There are currently no product reviews.