Sale

Implisit (Thriller) - Nasa Yusof

Implisit ialah menyatakan sesuatu (dinyatakan secara) tidak langsung atau tidak terang-terangan dan tersirat. (berlawanan dengan eksplisit)

Tiga bank dirompak di Kuala Lumpur. Namun hanya RM50 sahaja yang diambil bagi membuktikan jenayahnya. Pembunuhan beramai-ramai berlaku di Jabatan Nuklear Negara. Sasarannya rambang, semua ditembak mati tanpa ada alasan. Pertempuran berlaku lagi, namun masih dengan cara yang sama. Ramai ditembak mati tetapi tiada siapa tahu apa penyebabnya.

Apabila berlaku kes pembunuhan yang melibatkan Dato’ Azri, iaitu rakan kongsi Dato’ Ibrahim pemilik perniagaan di Wisma Attar, tujuan dan alasan jenayah itu mula terbongkar satu per satu. Pihak polis buntu. Segala yang berlaku tidak dapat dirungkai. Pembunuhan dan rompakan tidak ada kesinambungan dan dalangnya tidak dapat dikenal pasti.

Jabar, bekas rakan kongsi Dato’ Ibrahim turut disoal siasat berkenaan semua kes pembunuhan yang berlaku. Adakah Jabar mempunyai kaitan dalam setiap kes pembunuhan? Lantas atas tujuan apa yang menyebabkan jenayah ini menjadi tumpuan? Kerana dendam atau kerana kehebatan?

In stock
SKU
978-967-498-074-0
Now Only RM 23.80 Regular Price RM 28.00

JUDUL: IMPLISIT
PENULIS: NASA YUSOF
GENRE: THRILLER
ISBN: 978-967-498-074-0
HALAMAN: 480

More Information
Publisher Buku Prima
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

No Related Posts

Free Shipping

Free Shipping

For order above RM150
(Peninsular Malaysia only)

Worldwide Shipping

Worldwide Shipping

Order with us with reasonable postage charge

VIP Card

VIP Card

Be our VIP member to get 20% off