Sale

Dislokasi Jiwa - Syikin Zauzi

Ceritanya bukan sekadar masa sekarang tetapi berkait juga dengan kisah silam seorang lelaki bernama Khalid Yaakop. Sejak kecil dia dibesarkan dalam keadaan emosi yang tidak stabil apabila dirinya menjadi anak paling dibenci ibunya.

Kehidupan Khalid lebih terganggu dengan kematian Saiful, anak kepada seorang jirannya yang bernama Darma. Kematian Saiful disyaki mempunyai kaitan dengan kes penderaan dan diliwat secara kejam oleh teman lelaki Darma. Sejurus selepas kejadian tersebut, Khalid seakan mengalami gangguan dan bisikan yang membuatkan dirinya semakin tertekan dan memberontak.

Selang beberapa bulan sepasang suami isteri (Fatinni dan Marzuki) telah berpindah ke rumah Darma, dan keadaan semakin terganggu apabila Fatinni mengatakan dia turut diganggu dengan bayangan dan suara budak lelaki. Lebih teruk, Fatinni juga seakan cuba menggoda Khalid yang sememangnya telah mempunyai perasaan kepadanya. Dalam diam, Khalid dan Fatinni menjalin hubungan terlarang semasa ketiadaan Marzuki.

Marzuki yang seakan mengetahui hubungan Khalid dan Fatinni akhirnya telah membawa seorang kanak-kanak seusia Saiful bernama Arman untuk mengawasi tindak tanduk isterinya. Konflik semakin kemuncak apabila hubungan Fatini dan Khalid dapat dihidu oleh Salina, isteri Kahlid dan dimaklumkan kepada Marzuki.

Segalanya terbongkar apabila kisah silam Khalid dibuka satu persatu. Fatinni juga mendapat balasan atas kecurangannya terhadap Marzuki. Arman yang dipilih menjadi mata kepada Marzuki juga mengalami nasib sama seperti Saiful. Adakah semuanya sudah terlambat? Dapatkah kematian Saiful dibela? Segalanya bakal terjawab dalam Dislokasi Jiwa, sebuah kisah mengangkat tema penderaan seksual kanak-kanak yang sukar untuk dibayangkan keperitannya.

In stock
SKU
978-967-2018-08-7
Now Only RM 10.00 Regular Price RM 20.00
More Information
Publisher Buku Pojok
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

No Related Posts

Free Shipping

Free Shipping

For order above RM150
(Peninsular Malaysia only)

Worldwide Shipping

Worldwide Shipping

Order with us with reasonable postage charge

VIP Card

VIP Card

Be our VIP member to get 20% off