0 item(s)

You have no items in your shopping cart.

Contoh: Asam Pedas atau Damya Hanna.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dahsyatnya Petaka Kiamat

Be the first to review this product

Quick Overview

KIAMAT semakin dekat! Kiamat pasti berlaku! Janji-janji Allah itu pasti. Sudah termaktub di dalam kitab suci Al- Quran mengenai Kiamat. Tanda-tanda akhir zaman makin jelas

Regular Price: RM 75.00

Special Price RM 63.75

Availability: In stock

Details

KIAMAT semakin dekat! Kiamat pasti berlaku! Janji-janji Allah itu pasti. Sudah termaktub di dalam kitab suci Al- Quran mengenai Kiamat. Tanda-tanda akhir zaman makin jelas. Tanda-tanda kecil banyak melata. Tanda-tanda besar juga makin nyata. Cuma yang masih menjadi rahsia Allah adalah bila Kiamat akan berlaku.

Dunia semakin sakit. Akhlak semakin sempit. Fitnah tegar membadai. Kerakusan manusia menjadi tunjang. Nafsu semakin bermaharajalela. Iman semakin dikesisikan. Yang benar dinafikan dan yang batil dijulang. Itulah realiti akhir zaman. Tanda-tanda Kiamat semakin rapat.

Antara tanda akhir zaman ialah fitnah yang berleluasa. Serangan fitnah menghukum bertubi-tubi. Serangan datang dengan pelbagai cara dan strategi yang berbeza. Penindasan berlaku di mana-mana. Kerosakan makin menyenakkan. Bencana alam bertali arus. Banyak peringatan dan amaran yang Allah berikan. Namun, manusia makin alpa dan terbuai dengan yang fana. Kiamat makin dekat namun manusia semakin jauh daripada Maha Pencipta.

Fakta sains mengenai Kiamat tidak mungkin dapat disangkal lagi. Namun kerakusan memerangkap manusia daripada mempercayai janji-janji Allah. Semua yang berlaku sudah diceritakan oleh ‘Pengarah Alam Semesta’ melalui Al-Quran dan hadis-hadis baginda Rasulullah SAW. Apakah persiapan kita? Sudah kita menyiapkan bekalan untuk menghadapi pengakhiran ini dan melalui alam yang kekal? Sikap ketidakpedulian umat Islam terhadap agenda musuh-musuh Islam merudumkan keimanan.

Buku ini merangkum catatan mengenai Kiamat, tanda-tanda akhir zaman, permainan hero-hero syaitan yang bertujuan untuk melalaikan manusia, dan sebagainya untuk ingatan kita bersama. Semoga buku ini dapat memupuk jiwa kita untuk tampil berjihad menumpaskan segala fitnah akhir zaman ini seterusnya membentengi diri kita dengan keimanan yang ampuh. Gabungan KIFA iaitu Khalifah, Ibadah, Fana dan Abadi dalam konsep buku ini diharap dapat menerapkan keyakinan dan kekuatan kita dalam menempuh perjalanan menuju alam Akhirat yang abadi.

“Bersegeralah kamu beramal sebelum menemui fitnah (ujian berat terhadap iman) seperti malam yang sangat gelap. Seseorang yang beriman di waktu pagi, kemudian di waktu petang dia sudah menjadi kafir atau seseorang yang masih beriman di waktu pagi, kemudian pada keesokan harinya dia sudah menjadi kafir. Dia telah menjual agamanya dengan sedikit harta benda keduniaan.” (Riwayat Muslim)

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

  1. Be the first to review this product

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Dapatkan Promosi Terkini

Jom jenguk kami!
Kumpulan Media Karangkraf, 

Lot 1, Jalan Renggam 15/5,
Off Persiaran Selangor,
Seksyen 15, 40200 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

03-5101 7480

[email protected]

WhatsApp Kami

Tiada perbankan online? Jangan risau! Whatsapp kami untuk pembelian secara mudah!

Isnin - Jumaat

9.00pg - 5.00ptg

019-229 7227

Copyright Kumpulan Media Karangkraf. All Right Reserved.