Sale

#Bridesmaid

Aisyah (Cah) gadis blur hanya ada Akil dari kecil sehingga dewasa. Terutama setelah Tok Chik meninggal dunia. Akil sentiasa ada untuk melindungi dirinya. Cah sudah lama merindui kakaknya, Aireen.

Tapi Aireen lebih percayakan kawan baiknya, Rilda dan tunangnya, Annas daripada Cah. Walaupun Cah telah cuba beberapa kali untuk beritahu Aireen tentang kecurangan Annas dengan Rilda, Aireen tetap tidak mahu mendengarnya. Dia percaya Cah hanya cemburu. Tapi pada hari pernikahannya, barulah Aireen sedar bahawa Cah tidak berbohong.

Cah hanya sedar tentang perasaannya kepada Akil bila Akil menjauh selama 6 bulan. Bagaimana harus Cah beritahu tentang perasaannya pada Akil? Atau Akil yang patut mulakan dulu? Kerana Cah memang selama ini blur. Apa pengakhiran cerita mereka? Bagaimana pula dengan Aireen? Adakah dia dengan Cah akan berbaik semula?

(Goodreads - Intan Musa)

ISBN: 978-967-86-0887-9

HALAMAN: 448

KELUARAN: OCT 2018

PENULIS: LIZA NUR

In stock
SKU
978-967-86-0887-9
Now Only RM 23.80 Regular Price RM 28.00

Walaupun selalu digelar gadis blur, Aisyah bahagia hidup dalam dunia kecilnya yang hanya berpusat pada kerjanya di sebuah farmasi yang sunyi dan lepak bersama kawan karibnya, Akil. Apabila kakaknya, Aireen menyuarakan niat untuk menikahi Annas, seorang lelaki yang curang dan mahu Aisyah menjadi bridesmaidnya, keadaan menjadi huru-hara. Aisyah yang menyimpan rahsia perbuatan belot Annas dan Rilda terpaksa memikirkan cara untuk berterus terang dengan kakaknya. Annas dan Rilda pula bijak memanipulasikan keadaan untuk menyelamatkan diri.

“Tak kira sejauh mana pun aku pergi satu hari nanti, aku takkan lupakan kau, Cah. Aku akan balik cari kau semula. Kalau kau tinggalkan aku, aku akan tunggu kau sampai kau balik cari aku,” - Akil.

“Kil, kenapa kau tinggal aku? Kau janji nak jaga aku. Kau yang janji, Kil. Kenapa kau sampai hati tinggal aku? Kau selalu ada. Sekarang aku tak tahu macam mana nak hidup tanpa kau, Kil,” – Aisyah.

Kehadiran si kacak, Airil membuatkan Aisyah terfikir tentang cinta yang selama ini amat asing baginya. Airil yang enggan putus-asa terus cuba merebut hati Aisyah manakala Akil yang overprotective berlagak bagaikan abang besar yang cuba melindungi adiknya. Mampukah gadis blur seperti Aisyah memahami definisi cinta yang sebenar?

More Information
Publisher Alaf 21
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

No Related Posts

Free Shipping

Free Shipping

For order above RM150
(Peninsular Malaysia only)

Worldwide Shipping

Worldwide Shipping

Order with us with reasonable postage charge

VIP Card

VIP Card

Be our VIP member to get 20% off