Sale

3 Hati

Ceritera Lea bermula dengan tragis. Dia yang sepatutnya dinikahkan di rumahnya terpaksa menanggung aib apabila pengantin lelaki yang sudah bergelar kekasihnya lebih 7 tahun, Imran tidak menunjukkan muka. Lea sedar cinta tanpa lafaz akad nikah hanyalah satu destinasi yang tidak ada kepastian. Dia mahu cinta berhenti setakat itu. Noah hadir bersama seribu satu misteri, cuba melembutkan hati yang kononnya sudah menjadi sekeras kerikil. Sayang, ada dusta di sebalik ungkapan rasa. Mampukah Lea mencari jalajn keluar dari teka-teki cinta itu?

Buat Wulan pula, dia tidak inginkan yang lain selalin mengikuti sistem dan aturan yang telah dia tetapkan dalam hidup secara auto-pilot : bekerja dengan aman, menjaga ibu yang sudah lama bersendirian dan menghabiskan waktunya dengan perkara-perkara yang tidak menarik bagi orang lain, tetapi memuaskan hidupnya. Apabila Neal, si peguam yang menggelar dirinya "relationship freelancer" muncul dan begitu bijak menarik perhatiannya, semua aturan yang diciptanya menjadi huru-hara. Buat pertama kalinya Wulan jatuh cinta dan untuk pertama kalinya juga dia dikecewakan dengan hebat. Namun Wulan bukan gadis biasa yang akan menangis air mata darah kerana putus cinta dan kerana itulah dia mencari Henry untuk membantunya. Tapi membantunya dari segi apa?

Nini juga tidak lari daripada masalah peribadi yang membelenggu dirinya sekian lama. Sban hari meniti waktu dengan hati yang tidak rela, membuatkan jiwanya memberontak. Bicara yang tidak pernah terluah, akhirnya terlepas dan menjadikan dia seorang insan yang lebih redha dan kuat. Dlam melayari kehidupan sesudah berputus kasih, dia memberanikan diri untuk mencuba sekali lagi dalam percintaan. Atas sokongan dan dorongan rakan-rakan, Nini menggagahkan diri menjadi yang terindah di mata Achik, pemuda yang terlalu sempurna untuknya. Dugaan demi dugaan, tekaan demi tekaan, hatinya yang rapuh tidak mampu meneruskan lagi percubaan gila dalam menjadikan Achik miliknya. Redha dan sabar, gadis itu memberanikan diri. Antara malu dan benar, mampukah dia mnedahului medan itu?

In stock
SKU
978-967-053-512-8-1
Now Only RM 23.72 Regular Price RM 27.90
More Information
Publisher Karangkraf
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account